Eradur - Førende producent af fugefrie gulve

Hvad er fugefrie gulve?

Fugefrie gulve er en belægning bestående af hærdeplast. Eradur AB leverer flydende afretningslag, hvor komponent A + B blandes af gulvlæggeren på stedet til installation, og påføres på underlaget. Efter anvendelse hærder produktet til et hårdt og meget holdbart gulv uden samlinger. Normalt tilføjer man flere lag af forskellige produkter til et færdigt fugefrit gulv. Fugefrie gulvbelægninger omtales ofte under andre navne såsom polyuretan gulve, akryl gulve og epoxy gulve.

​Hærdeplast belægninger er meget robuste takket være en stærke kemiske forbindelser, polymeren dannes ved hærdning. Plasten har god temperaturbestandighed, meget god mekanisk holdbarhed og kan modstå kemikalier. De hærdeplast harpikser, der anvendes til fugefrie gulve kan kemisk opdeles i tre forskellige kategorier afhængig af deres kemiske sammensætning:​

Epoxy, polyuretan og acrylat. Kemien påvirker egenskaberne, både under installation og det færdige gulv.​

Hvert år tilføjer vi omkring en million kvadratmeter af fugefrie gulve i både Sverige og Danmark og produkterne har været på markedet i næsten 50 år.​

​Hvad er fordelene med fugefrie gulve?

Fugefrie gulve skal anvendes som flydende afretningslag og dermed danner en homogen overflade uden samlinger, som har en meget høj overfladestyrke. Disse faktorer giver en hygiejnisk, let at rengøre og ekstremt modstandsdygtige overflade mod både kemisk og fysisk påvirkning. Fugefrie gulve kan også være selvnivellerende, hvilket giver en glat overflade, selv på lidt ujævne overflader. Installationen af ​​et fugefrit gulv er hurtig, det tager som regelkun en eller to dage, før der kan benyttes. 

De fleste overflader kan belægges ved en korrekt udført forbehandling; beton, flydemørtel, metaller, træ og panel produkter, asfalt og mere. Det er ligegyldigt, om det er gamle eller nye overflader, betingelserne er forskellige, men det er løst med den rette forberedelse. 

Gennem adgang til forskellige kemikalier kan man tilpasse belægninger til en række forskellige miljøer med bestemte krav til funktionalitet og æstetik. Som et eksempel:

 • ​Funktionel og slidstærk gulvbelægning
 • ​Gulvbelægning som modstår høje punktbelastninger
 • ​Fleksibel gulvoverflader med en vis bevægelse
 • ​Nemme gulve at rengøre for virksomheder med høj hygiejnekrav
 • ​Gulv med indbygget anti-skrid
 • Gulv der udsættes for skrappe kemikalier såsom syrer, baser og opløsningsmidler
 • Ledende gulv til at modvirke statisk elektricitet

At ligge fugefrie gulve

​En uddannet entreprenør har erfaringen og de maskiner som er nødvendige for at skabe et sikkert arbejdsmiljø og et gulv med den forventede funktion og lang levetid. Lægning af fugefrie gulve sker normalt i fire faser:

 1. ​Det forberedende arbejde
 2. ​Primning
 3. ​Udlægning af slidlag​
 4. Påføring af topcoat

Det forberedende arbejde omfatter reparation af skader med epoxy eller special cementmørtel. Derefter slyngrenses eller diamanslibes overfladen. Især i tunge og barske industrielle miljøer, er det vigtigt, at underlaget behandles ordentligt, så den hærdeplastbaserede harpiks trænger ind i overfladen og får god vedhæftning. Når forarbejdet er udført, udføres primingen designet til at give en forbedret vedhæftning. Dernæst slidlaget og på nogle fugefire gulve påføres der til sidst topcoat. Typisk kan det fugefrie gulv bruges dagen efter lægning og hærdning af sidste lag. I tilfælde af særlige overflader som syrefast gulv, bør den hærdeplastbaserede harpiks have lov at hærde i flere døgn. Dette skyldes, at den kemiske resistens skal opnå det maksimale niveau, før gulvet tages i brug. Afhængig af omstændighederne, kan det tage mellem to og fem dage.​ 

Kontakt os

Nedenfor finder du vores kontaktinformationer og vi er klar med hjælp og rådgivning når det gælder fugefrie gulve.

Læs mere om vores parkeringsdæk, epoxymaling, industrigulve og værkstedsgulve.​​

Links

Eradur ApS Crowe Horwath, Rygårds Allé 104, 2900 HELLERUP  •  Tel. +45 53 37 97 66 •  dk@eradur.com​ •  CVR: 37412163