Eradur - Førende producent af fugefrie gulve

Miljøpolitik

Vores ansvar

Byggebranchen er i konstant udvikling med nye produkter og metoder. Det er meget vigtigt at branchens aktører samarbejder om at sikre de materialer og metoder, der anvendes fører til bæredygtigt byggeri. Dette omfatter alt fra at spare på ressourcerne på alle niveauer, ikke at anvende stoffer, der kan bringe sundheden eller naturen i fare på længere sigt.

​Eradur´s produkter er baseret på velkendt og gennemprøvet kemi , såkaldte hærdeplast harpikser baseret på epoxy , polyurethan eller acryl . Hærdeplast er meget holdbart og bidrager til et bedre miljø ved at forlænge levetiden af ​​gulvet , hvilket reducerer behovet for vedligeholdelse og anvendelse af aggressive rengøringskemikalier. 

Som seriøs aktør på markedet arbejder vi proaktivt med at minimere risici på vores produkter.​

Alle kemiske produkter

bør bedømmes udfra et livscycklysperspektiv for at sikre at produktet ikke foresager nogle miljømæssige belastninger. 

​Råvare

En væsentlig del af produktets miljøbelastning kommer fra råvarerne . Vi overvejer derfor de miljømæssige aspekter i udvælgelsen af ​​råvarer og leverandører . Emner på KEMI s udfasningsliste er ikke tilladt , og skal erstattes , hvor det er muligt.​I et forsøg på at reducere behovet for fossile råstoffer , er vores PU højere grad baseret på olie fra planteriget . For at minimere de miljømæssige konsekvenser af transport , bestiller vi store partier af gangen.

​​

Bisphenol A

Bisphenol A (BPA) er en almindelig råvare, der anvendes i plast såsom polycarbonat og epoxy-harpiks. BPA er mistænkt for at forårsage hormonelle forstyrrelser ved relativt lavt indtag og er derfor blevet undersøgt af bl.a. Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, med særligt fokus på fødevareemballage og børns produkter.​Som et resultat af dette er polycarbonat sutteflasker blevet forbudt og forholdsregler anbefales til emballering af babymad.​I mad på dåser er den indre beskyttende coating basert på epoxy, men undersøgelser har vist, at BPA ikke frigives i operable niveauer. Der er ikke foretaget restriktioner for epoxy dåser.​Undersøgelserne har også vist, at eksponering af BPA fra det generelle miljø er mindre end indtagelsen via fødevarer.

Begrænsninger i epoxy er ikke foretaget med de data, der eksisterer.​Vores epoxysortiment er baseret på bindemidler, som Bisphenol A og F som sammen omsættes med epichlorhydrin til polymerer. Bisphenol grupper som 100% reagere er således slet ikke i vores produkter. Bisphenol kan ikke frigøres ved behandling på et senere tidspunkt. 

​Du kan derfor med god omsorg for miljøet og sundhedsrisici satse på et epoxy gulv!

Fremstilling

Vi fremstiller alle vores produkter i vores moderne anlæg i Väla Industriområde i Helsingborg.

​Processen er baseret på en optimal udnyttelse af råstoffer og er fuld automatiseret.'

Anlægget udleder mindre end 100 kg udslip pr år , og materiale udnyttelsen er meget høj .​For at blive endnu bedre , driver vi projekter med høj præcision , korte leveringstider , øge kvaliteten og samtidig reducere vores forbrug af ressourcer. 

Transport

Transportsektoren tegner sig for omkring 24% af EU´s drivhusgasser.

Vi leverer den korrekte mængde direkte til installationsstedet , og derfor er lastbilen den eneste mulighed. Med direkte levering , undgår vi omveje omkring gulvfirmaernes lokale lagre.

​Vi samarbejder med førende logistikvirksomheder for at optimere deres udslip af drivhusgasser, gennem den bedste balance mellem fyldte biler og tilpasset levering.

Installation

Installation af et fugefrit gulv kræver høj kompetence og disciplin! Vores kunder er løbende uddannet således det er kompentente mennesker der lægger gulvene.  

Design og funktion er vigtige elementer, som vi rådgiver om så man får en skræddersyet løsning.

Et andet vigtigt aspekt er arbejdsmiljøet . Vores produkter leveres som flydende komponenter og blandes sammen på stedet af montøren , som reagerer sammen til en hård , slidstærk gulvbelægning.

Eradur ApS Crowe Horwath, Rygårds Allé 104, 2900 HELLERUP  •  Tel. +45 53 37 97 66 •  dk@eradur.com​ •  CVR: 37412163